ЗВОНИТЬ
+38(050)352-66-25
+38(067)352-66-65

На Полтавщині створено нові природно-заповідні території

Природно-заповідний фонд Полтавської області поповнився новими територіями та об’єктами. Відповідно до підготовленого Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області проекту рішення, на черговій сесії обласної ради організовано регіональний ландшафтний парк (далі РЛП) “Кагамлицький” площею 28,15 га у м. Кременчук, оголошено заказником місцевого значення „Калениківський” (114,2 га) у Решетилівському районі та пам’яткою природи місцевого значення „Хейлівщинський дуб” (0,1 га) у Чорнухинському районі.

   РЛП “Кагамлицький” характеризується ландшафтною, гідрологічною, рекреаційною та естетичною цінністю, що визначають природні та ресурсні особливості території, яка виконуватиме роль  ключової території по збереженню ландшафтного і біотичного різноманіття в умовах урбанізованого регіону, де виявлено регіонально рідкісні та занесені до Червоної книги України і Європейського Червоного списку  види тварин і рослин;

гідрологічний заказник “Калениківський” являє собою типовий лучно-болотний природний комплекс у заплаві лівого берега р. Псел, має високу наукову та екологічну цінність, підтримує гідрорежим річки. Відіграє важливу водорегулюючу, ресурсно-кормову та грунтозихисну роль. У заказнику науковцями виявлено значну кількість регіонально рідкісних та занесених до Червоної книги України видів тварин і рослин;
пам’ятка природи місцевого значення „Хейлівщинський дуб” – дуб черешчатий віком близько 400 років, висотою 20 м та має охоплення стовбура 5,05м.

  Вищеперелічені природні ділянки, які включені до природно-заповідного як особливо цінні, погоджені з кожним землекористувачем чи землевласником, прийняті відповідні рішення сесій сільських, міської та районних рад. Після прийнятого рішення площа природно-заповідного  фонду  Полтавської  області збільшилася на 142,45 га, а відсоток заповідності складає 4,955 %. Роботи проводяться відповідно до Закону України “Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки” та з метою подальшого поліпшення заповідної справи в області, збереження цінних природних, ландшафтних комплексів, об’єктів тваринного і рослинного світу.

Узнай почему!

бутилированная вода киев отзывы опасна

 

Анализ воды

analiz-vody-shara

 

   

fb   gg

 

 

Наши контакты:             график работы Call-центра:

+38 (050) 352-66-25;                     пн-пт 8.45-17.45.

+38 (067) 352-66-65                      сб-вс выходной

 

 © Ecohouse, 2003 - 2019 Делаем мир лучше!