ЗВОНИТЬ
+38(050)352-66-25
+38(067)352-66-65

Какие же трубы выбрать дпя внутренней и внешней канализации. Преимущества и недостатки.

Самостійно приступаючи до будь-якої справи, Ви напевно спочатку знайомитеся в теорії з тим, що збираєтеся зробити. Адже просто необхідно знати склад, принцип і умови роботи, плюси і мінуси передбачуваного справи. 
Займаючись будівництвом свого будинку, більшість людей намагаються вникнути у всі деталі та нюанси такої будівлі. При пристрої каналізації заміського будинку також необхідно знати про неї максимально багато, перш ніж починати проектування і будівництво. У цій статті ми поговоримо про те, з чого складається каналізація заміського будинку, а також про те, з чого складаються її складові, тобто про влаштування каналізації. 
У першу чергу необхідно пам'ятати про те, що каналізація складається з внутрішньої та зовнішньої частин. Внутрішня каналізація - та частина, яка знаходитися в межах будівлі. Вона забезпечує збір стічних вод і виведення їх за межі будівлі. Грамотне пристрій каналізації в будівлі припускає наявність таких елементів:

• приймачів - умивальників, раковин, унітазів, ванн і т.д. 
• відвідних ліній - трубопроводу 
• стояків 
• випусків

Зовнішня каналізація забезпечує доставку стоків на очисні споруди, їх очищення та утилізацію. Ця частина каналізації знаходиться поза будівлею. Зовнішня каналізація складається з:

• локальні очисні споруди 
• труб 
• колодязів 
• місця скидання стоків

Правильне пристрій каналізації передбачає продумане і зважене ставлення до всіх частин внутрішньої і зовнішньої каналізації, але особливо ретельно слід вибирати труби - в будівлі і зовні, а також очисне споруди. Тому детальніше зупинимося на цих елементах. 
Труби дуже важливі в пристрої каналізації. Справа в тому, що стічні води мають дуже високу хімічну активність, тому часто труби роз'їдаються під впливом агресивної навколишнього середовища. Якщо раніше у пристрої каналізації застосовувалися бетонні і металеві труби, то сьогодні найчастіше використовують труби з полімерів - полівінілхлориду, поліетилену, поліпропілену. Для влаштування внутрішньої каналізації підійдуть труби з поліпропілену, для зовнішньої - з полівінілхлориду або поліетилену. Основна відмінність - труби з поліпропілену більш термостійкі (витримують температуру до 80 градусів). 

Серед переваг полімерних труб для влаштування каналізації: 
• невелику вагу, а отже - простота транспортування та монтажу 
• стійкість при хімічному впливі 
• відсутність корозії 
• гладка поверхня, що зменшує швидкість відкладення опадів всередині труби, які необхідно періодично очищати 
• нетоксичність (навіть якщо такі труби підпалити, виділяється тільки вода і вуглекислий газ)
• високий рівень електроізоляції

Крім використовуваного матеріалу, для труб важливий правильний діаметр. Труби внутрішньої каналізації мають діаметр до 50 мм (умивальники, раковини, ванни), до 100 мм (унітази). Діаметр труб зовнішньої каналізації залежить від кількості пропускаються стоків. 
Іншою важливою складовою пристрою каналізації заміського будинку є очисні споруди. Тут вибір також широкий - від вигрібної ями до ультрасучасних установок. Ми розглянемо лише два види очисних споруд, що виготовляються промисловим способом - септик і пристрій біологічного очищення. Саме ці пристрої забезпечують найбільш ефективне очищення стоків, а тому все частіше застосовуються в приватному будівництві. При чому септик взагалі можна вважати на даний момент найкращим засобом очищення за поєднанням ціна / якість. 
Пристрій каналізації приватного будинку з використанням септика дозволить провести не тільки накопичення (як у вигрібній ямі), а й очищення стічних вод (якість очищення в простому септику - 35%). Септик - це резервуар (як правило, трикамерний), в якому стоки накопичуються і очищаються за рахунок осідання твердих частинок у вигляді мулу і здатності бактерій всередині септика розкладати органічні відходи на неорганічні складові. 
Обсяг септика повинен бути не меншим ніж триразовий приплив води на добу. Це забезпечить тривалість відстоювання води протягом трьох діб, а також захистить від непередбаченого перенаполненія септика. 
При виготовленні септика самостійно можна використовувати бутовий камінь, цемент, бетон, залізобетон. Але зараз у промислово виготовлені септики зроблені, як правило, з поліетилену і поліефірного склопластику. Переваги використання при влаштуванні каналізації цих матеріалів - легкість, довговічність, несхильність корозії, герметичність з'єднань, непопулярність у підземних гризунів. 
Септик, розрахований на об'єм води 1 м3/добу, повинен мати розміри 1 на 1,5 метра (або діаметр 1,5 метра, якщо септик круглої форми) і глибину 2.5 м. Розташовувати його потрібно на відстані 5-20 метрів від будинку. Принцип роботи трикамерного септика простий: стічні води потрапляють в першу камеру, відстоюються там, потім в другу, де відбувається процес відстоювання і бактеріальної очищення, потім - у третій для доочищення. Так як очищення в септику неповна, рекомендується направляти стічні води для доочищення на фільтраційні поля. Тому пристрій каналізації в такому випадку слід проводити з огляду на потребу в додаткових територіях. 
Пристрій каналізації із застосуванням систем біологічного очищення - найбільш ефективний спосіб утилізації стоків. 
В їх основі - здатність (багаторазово активізована) бактерій перетворювати органічні відходи в неорганічні. Ступінь очищення стоків при такому пристрої каналізації може досягати 98%, на виході - технічна вода (наприклад, для поливу) і мул, який можливо використовувати як добрива. Існує аеробна (у присутності кисню) і анаеробна (без кисню) біологічне очищення, а також їх поєднання для глибокого очищення. 
У будь-якому випадку при пристрої каналізації слід насамперед враховувати індивідуальні можливості та побажання, а також уважно знайомиться з усіма пропозиціями ринку.

Види автономних каналізацій для заміського котеджу.

Для того щоб заміський котедж був комфортним, необхідно обладнати його автономною системою водопостачання та системою біологічного очищення. Який із способів облаштування каналізації вибрати? 
Ритм сучасного життя встановлює свої правила. Сьогодні заміська резиденція, особняк або двоповерховий котедж перестали бути нездійсненною мрією. Причому, обладнуються подібні будинки всіма необхідними благами цивілізації. Вирішити проблему водопостачання або встановити індивідуальну систему біологічного очищення нескладно. 
При проектуванні автономної каналізації необхідно враховувати безліч характеристик. Так, продуктивність колектора буде прямо залежати від кількості членів сім'ї та моделі використовуваного сантехнічного обладнання. Фахівці звертають велику увагу на вид грунту і рівень грунтових вод. Від цього фактору залежить і вибір спецтехніки для виконання робіт - якщо в глинистому грунті застрягне малогабаритна машина, вам ще доведеться витратитися на евакуатор. 
Вважається, що каналізаційна система повинна розташовуватися в місці, зручному для ремонту і виконання технічного обслуговування, а також вона повинна забезпечувати виконання санітарних та гігієнічних вимог. Одним з основних вимог СЕС є зниження споживання миючих речовин з підвищеним вмістом хлору, формальдегіду і марганцю. Інакше дію відходів життєдіяльності людини може мати негативний вплив на навколишнє середовище. 
Фахівці-гідротехніки пропонують 3 різних види автономних каналізацій, що підходять для установки в заміському котеджі. 
Першим є фільтруючі колодязі, які виконують з бетону або залізобетону. Їх краще монтувати в грунтах піщаного типу при незначній кількості стічних вод. На дні такої споруди встановлюється донний фільтр з щебеню або гравію. 
Другий вид - септик - працює за принципом очищення фекальних вод, які потрапляють до нього з дому і далі через дренажну систему що йдуть в грунт. При такій системі два рази на рік слід видаляти осад на дні колодязя. 
Третій спосіб найпоширеніший - вигрібна яма. Її стіни виконують з бетону, а потім штукатурять цементним розчином. При заповненні накопичувача слід робити повну еге очищення. 
У будь-якому випадку при створенні каналізаційної системи варто звернутися до фахівців. Якщо ваш котедж розташований за містом, оренда автобуса допоможе вирішити проблему доставки будівельників. Повірте, це обійдеться дешевше, ніж повна переробка після неграмотно виконаної роботи 
Запахи з каналізації. 
Одне з важливих сучасних екологічних вимог-це надійна й ефективна робота каналізації. Мережа трубопроводів та сантехнічних приладів, які збирають і відвідних спожиту воду та побутові відходи всередині будівлі, називають внутрішньобудинкової або внутрішньої каналізацією. 
Від кожної мийки, ванни і унітазу стоки через відвідної трубопровід направляються в горизонтальний поверховий відвід, з нього-в стояк. У підвалі стояк плавно переходить у горизонтальну трубу-випуск, і прямує до оглядового колодязь, а з нього в мережу зовнішньої каналізації або в септик місцевої системи очищення. Верхня частина стояка виводиться вище покрівлі будинку і називається витяжкою, через яку відводяться в атмосферу гази. Щоб каналізаційні гази не потрапляли в приміщення, кожен прилад (мийка, ванна, унітаз) приєднують до відведень через особливий пристрій, що працює як гідравлічний затвор (сифон). 
Основні причини проникнення газів з каналізації до приміщення: 
-нещільності в місцях з'єднань трубопровідної мережі; 
-тріщини у гумовій манжеті на зливі унітазу; 
-зрив гідравлічного затвора будь-якого приладу. 
Перші два пункти легко усунути дрібним ремонтом: підтягнути гайки, залити герметиком, змінити ущільнення. А ось усунути зрив гідравлічного затвора-справу серйозніше, і вимагає повного обстеження системи, а іноді і її переробки. 
Чим більше об'єм стоків у стояку і діаметр відводу, чим ближче до 90 º кут приєднання відводу до стояка і чим менше висота затвора, тим більше вірогідність подібної аварії. Як правило, випускають гідрозатвори висотою 50, 60 і 70 мм. При купівлі імпортної сантехніки в комплексі з сифонами обов'язково звертайте увагу на висоту затвора.

Узнай почему!

бутилированная вода киев отзывы опасна

 

Анализ воды

analiz-vody-shara

 

   

fb   gg

 

 

Наши контакты:             график работы Call-центра:

+38 (050) 352-66-25;                     пн-пт 8.45-17.45.

+38 (067) 352-66-65                      сб-вс выходной

 

 © Ecohouse, 2003 - 2019 Делаем мир лучше!